Aanhangernetten aanschaffen

Je hebt een aanhangernet nodig wanneer je met een geladen aanhangwagen de weg op gaat. Dan wil je natuurlijk dat alle goederen daadwerkelijk op de plaats van bestemming aan komen. Een aanhangernet zorgt ervoor dat de producten vast zitten in de aanhanger. Dat is veilig voor de goederen die je wilt vervoeren, maar ook voor de andere weggebruikers. Bekijk de productspecificaties van dit net en plaats een bestelling in de webshop. Bestellingen die voor 17:00 geplaatst worden, worden dezelfde dag verzonden. Je kunt al gauw veilig op pad met een lading.

Aanhangernet kopen

Een aanhangernet wordt ook wel een ladingnet genoemd. Je kunt een aanhangernet zien als een soort open zeil dat beschikt over een open netstructuur. Deze span je over de aanhangwagen, zodat de lading niet van zijn plek komt en niet op de weg terecht kan komen. Dankzij dit net kunnen gevaarlijke situaties met ongelukken als gevolg voorkomen worden. Er bestaan twee soorten aanhangernetten.

Een fijnmazig en een grofmazig net. In ons assortiment vind je de laatste variant, een grofmazig net. Dit net is zeer geschikt voor het veilig vervoeren van goederen omdat het goed kan buigen en in om allerlei scherpe hoeken gehaakt kan worden, zonder dat het net defect gaat. Met een grofmazig net kun je onder andere kozijnen, meubels, deuren, houtstukken, kunstwerken, tegels en meer grovere producten vervoeren.

Is een aanhangernet verplicht?

Je vraagt je tijdens het lezen van deze tekst vast af of het verplicht is om gebruik te maken van een aanhangernet. Het antwoord op deze vraag is “nee, niet per sé”. Een aanhangernet is niet verplicht, maar je bent wel verplicht om ervoor te zorgen dat de lading vast zit in de aanhangwagen en andere weggebruikers geen gevaar lopen. Dat kun je dus doen door een aanhangernet te gebruiken, of door gebruik te maken van spanbanden. Een aanhangernet is pas verplicht wanneer het vastzetten met gebruik van spanbanden niet voldoet. Bijvoorbeeld in situaties waarin je een kleine lading zoals losse stenen vervoert.

Verschillende afmetingen

In ons assortiment vind de aanhangernetten met verschillende afmetingen, waardoor de kans groot is dat je in ons assortiment een net vindt dat bij de maat van je aanhanger past. Zo verkopen wij van Kentekenplaatdrukken.nl een aanhangernet van 1.50x2.20m, 1.50x2.70m, 2.00x3.50m en een aanhangernet met een afmeting van 2.00x3.00m. Alle netten hebben een maaswijdte van 35x45mm en over een elastisch koord met een diameter van mm. Bovendien is het materiaal – PP-garn van 3mmdik – volledig UV-gestabiliseerd.

Hoe gebruik je een aanhangernet?

Het is uiteraard van belang dat je het aanhangernet op de juiste manier gebruikt. Doordat de netten uit ons aanbod al over een elastisch koord beschikken, heb je geen los elastiek meer nodig. Ideaal! Werp het net simpelweg over de lading in de aanhangwagen heen. Zorg er hierbij voor dat het net goed verdeeld wordt over de oppervlakte van de open aanhangerbak. Het is immers van groot belang dat de lading goed afdekt is. Maak het elastieken koord vast aan de bevestigingshaken die je aan de zijkanten van de aanhanger vindt. Zit het net goed vast en kun de lading niet vallen? Dan kun je geheel veilig de weg op met de goederen.

Bestel een aanhangernet in de webshop

Wil je de weg op met een aanhangwagen, maar dan wel geheel veilig? Kies er dan voor om een aanhangernet te kopen. Maak een keuze uit de verschillende afmetingen, doe het product in de winkelmand en plaats een bestelling in de webshop. Bestellingen die voor 17:00 geplaatst worden, worden in de meeste gevallen dezelfde dag nog verzonden. Je kan dus al zeer snel de weg op met de aanhanger!

Wil je meer weten over het gebruik van een aanhangernet voor je aanhanger, of over de juiste maat? Of heb je een vraag over een van de andere producten uit ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.