Attention Sticker BUS

€5,95
Incl. btw
Sticker ATTENTION ANGLES MORTS
Voor 17:00 besteld, morgen in huis! *
Op voorraad

De dode hoek waarschuwingsstickers zijn per 1 januari 2021 verplicht in Frankrijk. Vanaf deze datum zijn alle zware voertuigen, vrachtwagens, bussen, boven de 3.5 ton verplicht om een dode hoek waarschuwingssticker op de wagen aan te brengen. 

R 313-32-1 is een officiële verkeersregel die vanaf 1 januari is opgenomen in de Franse wegcode. Bij het niet nakomen van deze regel zullen er boetes worden uitgedeeld van Klasse 4 (minimaal 90 euro). Bestel dus snel uw dode hoek waarschuwingsstickers  en voorkom zo boetes!

We hanteren de aangeschreven afmetingen van 25 cm hoogte x 17 cm breedte. Volgens verkeersregel R 313-32-1 worden een aantal kleurreferenties opgegeven. Wij houden hierbij de CMYK waardes aan die hier zijn aangegeven. 

Goed om te weten!

Het is belangrijk om te weten waar de stickers precies op de voertuigen gemonteerd moeten worden, want ook bij verkeerde plaatsing van de stickers kunnen er boetes uitgedeeld worden. 

 

Vrachtwagens en trekkers

Bij vrachtwagens en trekkers moeten de stickers aan beide zijkanten van het voertuig en aan de achterzijde worden aangebracht. Op beide zijkanten moeten de stickers op het voorste gedeelte aangebracht worden, dit op een hoogte tussen 0.9 en 1.5 meter gemeten van de grond. Op de achterkant van de vrachtwagen of trekker moet de sticker aan de rechterzijde worden aangebracht. Ook hier moet de sticker op een hoogte tussen de 0.9 en 1.5 meter van de grond worden aangebracht.

 

Aanhangwagens en opleggers

Op aanhangwagens en opleggers moeten er ook stickers worden aangebracht. Op de achterzijde moet de sticker net zoals bij vrachtwagens en trekkers op de rechterzijde worden aangebracht op een hoogte tussen 0.9 en 1.5 meter. Daarnaast moeten de stickers ook aan iedere zijkant worden aangebracht. Op de carrosserie moet dit gebeuren binnen de eerste meter (op 0.9 - 1.5 meter hoogte). Voor de opleggers geldt dat de stickers aan beide zijden moeten worden aangebracht binnen de eerste meter achter de koppelingsschotel (op 0.9 - 1.5 meter hoogte). 

 

Uitzonderingen

Op de regel gelden een aantal uitzonderingen. Dit geldt voor voertuigen waarbij het technisch onmogelijk is om de stickers op de voorgeschreven plaatsen op het voertuig aan te brengen. In dit geval moeten de stickers op de dichtstbijzijnde hoogte die mogelijk is worden aangebracht, zolang deze binnen de grens van 2.10 meter valt. 

Enkele voorbeelden van voertuigen waarbij de stickers op andere plekken aangebracht mogen worden zijn, autotransporters, trekkers voor opleggers, containerchassis, plateau voertuigen, tankvoertuigen, verstelbare armen voor kiepwagen en dolly’s. Op deze voertuigen is het niet mogelijk om de markeringen aan de achterzijde van het voertuig aan te brengen, daarom mag de sticker op een plek worden aangebracht die verenigbaar is met de kenmerken van het voertuig. 

Voertuigen waarbij het structureel onmogelijk is om de stickers aan de zij- en/of achterzijde aan te brengen zijn vrijgesteld van de dode hoek sticker regeling.

 

Deze waarschuwingsstickers zijn gemaakt van een polymeer materiaal dat is afgewerkt met een extra glans laminaat. Door de extra laminaat laag zijn de stickers extra kras- en weersbestendig en dus geschikt voor buitengebruik op voertuigen. 

Deze dode hoek stickers zijn 17 centimeter breed en 25 centimeter hoog (17 x 25 cm, bxh) en zijn afgewerkt met afgeronde hoeken. U besteld de stickers al vanaf 1 stuk. 

Rijdt u niet alleen in Frankrijk en heeft u liever een niet permanente oplossing? Dan kunt u de waarschuwingsstickers ook op magneet materiaal bij ons bestellen, deze variant voor bussen vindt u HIER

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen