ATTENTION ANGLES MORTS magneet sticker

€12,95
Incl. btw
Magneetsticker ATTENTION ANGLES MORTS
Voor 17:00 uur besteld (op werkdagen), zelfde dag verzonden
Op voorraad

Bent u op zoek naar de dode hoek waarschuwingsstickers die per 1 januari 2021 verplicht zijn in Frankrijk, maar heeft u liever geen permanente stickers op uw voertuig? Bestel bij ons magneetplaten met de dode hoek waarschuwing voor op uw vrachtwagen. 

Deze variant van dit product is geprint op magneet materiaal. De magneetplaten kunt u dus van de voertuigen afhalen als u niet in Frankrijk rijdt en liever geen permanente stickers op het voertuig heeft. Net zoals de normale sticker varianten van deze waarschuwingsstickers zijn deze magneetplaten 17 centimeter breed en 25 centimeter hoog en afgewerkt met afgeronde hoeken. 

We hanteren de aangeschreven afmetingen van 25 cm hoogte x 17 cm breedte. Volgens verkeersregel R 313-32-1 worden een aantal kleurreferenties opgegeven. Wij houden hierbij de CMYK waardes aan die hier zijn aangegeven. 

Let op!

De magneetstickers kunnen enkel op ijzeren of stalen ondergronden gemonteerd worden, voor waarschuwingsstickers op aluminium of kunststof ondergronden heeft u dus een normale sticker met lijmlaag nodig. 

Per 1 januari is verkeersregel R 313-32-1 als officiële verkeersregel opgenomen in de wegcode van Frankrijk. De boetes voor het niet nakomen van deze regel vallen in Klasse 4 (minimaal 90 euro). Dus voorkom boetes en bestel snel uw magneetplaten. 

 

Plaatsing

Het is belangrijk om de magneetplaten op de juiste plekken op het voertuig te plaatsen, hier zijn namelijk een aantal richtlijnen voor opgesteld.

 

Vrachtwagens en trekkers

Bij vrachtwagens en trekkers moeten de magneetstickers aan beide zijkanten van het voertuig en aan de achterzijde worden aangebracht. Op beide zijkanten moeten de platen binnen de eerste meter van het voertuig aangebracht worden, dit op een hoogte tussen 0.9 en 1.5 meter gemeten van de grond. Aan de achterzijde van de vrachtwagen of trekker moet de magneet aan de rechterzijde worden aangebracht. Ook hier moet de sticker op een hoogte tussen de 0.9 en 1.5 meter van de grond worden aangebracht.

 

Aanhangwagens en opleggers

Op aanhangwagens en opleggers moeten er ook waarschuwingen worden aangebracht. Op de achterzijde moet de markering net zoals bij vrachtwagens en trekkers op de rechterzijde worden aangebracht op een hoogte tussen 0.9 en 1.5 meter. Daarnaast moeten de waarschuwingen ook aan iedere zijkant worden aangebracht. Op de carrosserie moet dit gebeuren binnen de eerste meter (op 0.9 - 1.5 meter hoogte). Voor de opleggers geldt dat de stickers aan beide zijden moeten worden aangebracht binnen de eerste meter achter de koppelingsschotel (op 0.9 - 1.5 meter hoogte). Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de ondergrond van de oplegger of aanhangwagen. Heeft deze een andere ondergrond, bijvoorbeeld canvas, dan de rest van het voertuig dan kunt u op deze delen alleen een standaard stickers plakken.

 

Uitzonderingen

Op elke regel zijn er wel uitzonderingen, zo ook bij deze regel. De uitzonderingen gelden voor voertuigen waarbij het technisch onmogelijk is om de stickers op de voorgeschreven plaatsen op het voertuig aan te brengen. In dit geval moeten de stickers op de dichtstbijzijnde hoogte die mogelijk is worden aangebracht, zolang deze nog binnen de grens van 2.10 meter valt. 

Enkele voorbeelden van voertuigen waarbij de stickers op andere plekken aangebracht mogen worden zijn, autotransporters, trekkers voor opleggers, containerchassis, plateau voertuigen, tankvoertuigen, verstelbare armen voor kiepwagen en dolly’s. Bij deze voertuigen kan het zo zijn dat het onmogelijk is om de markeringen op de voorgeschreven plaatsen aan de brengen op de achterzijde van het voertuig. Is dit het geval dan mag de magneetsticker worden aangebracht op een plek die verenigbaar is met de kenmerken van het voertuig.

Voertuigen waarbij het structureel onmogelijk is om de stickers aan de zij- en/of achterzijde aan te brengen zijn vrijgesteld van de dode hoek sticker regeling.

Liever een standaard sticker met lijmlaag? Die vind u dan HIER

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen